A SpotNzoom Pro rendszer kifejlesztése kiemelkedő megoldást nyújt felhasználóinak, elsősorban biztonsági céllal telepített térfigyelő rendszerekben. Fix és PTZ kamerák segítségével automatikusan a legfontosabb eseményekre irányítja a rendszer figyelmét, és azokról nagy felbontású, azonosításra is alkalmas képet készít. A térfigyelő rendszerekben gyakori problémáját szünteti meg ez a megoldási alternatíva, azokat az eseteket, ahol bár a megfigyelt területet lefedik a kamerák, de azonosításra alkalmas kép személyekről vagy járművekről nem készül. A SpotNzoom megoldást nyújt erre, illetve a nagy területek felügyeletére is, mindezt vezérelhető kamerák folyamatos és teljesen automatizált irányításával.

A kialakított rendszer Fix és PTZ kamerák együttműködésének köszönhetően automatikusan ráközelít minden releváns objektumra és nagyfelbontású felvételt rögzít róla, melyet a kezelő később visszanézhet. Mindezeken felül, ráadásul alkalmas a jellemző objektumok osztályozására is, felismeri az embereket, a járműveket, mint speciális objektumokat.

Működése során a rendszer a felismert objektumra ráközelít, és mozgás közben is követi, amíg a beállított prioritási logika alapján másik objektumra nem vált, vagy az operátor be nem avatkozik. A komplex megoldásnak köszönhetően a megfigyelt területen minden mozgásról megfelelő minőségű, azonosításra alkalmas felvétel készül, az emberi erőforrás és hibalehetőség minimalizálása mellett.

A SpotNzoom technológiája kameragyártó független megoldás, minden ONVIF szabványnak megfelelő termékhez illeszthető és használható, akár meglévő rendszerek bővítésével is beüzemelhető, nem szükséges teljesen új infrastruktúra kialakítása

A rendszer alapegységeinek jellemzője a SpotNzoom Unitok, melyek 1 db Fix kamerából, egy db PTZ kamerából és a lokális képfeldolgozást és kameravezérlést végző számítógép egységekből állnak.

PTZ kamera minimum követelmények:

 • 2MP felbontás
 • IP technológia
 • ONVIF S

Fix kamera minimum követelmények:

 • 2MP felbontás
 • IP technológia
 • ONVIF szabvány

Számítógép minimum követelmények:

 • 5th generációs Intel i5 processzor
 • 6 GB RAM

Előnyök

 • Automatizált PTZ vezérlés
 • Kamera független
 • Alacsonyabb hardver és telepítési költség (azonos terület standard kamerákkal való lefedéséhez képest)

A szoftvercsomag főbb elemei:

SpotNZoom Unit: Ez a modul felelős az objektumok detektálásáért és azonosításáért.

Event szerver: A szerver a SpotNZoom Pro központi eleme. Az Event szerverre csatlakoznak rá a SpotNZoom Unit-ok és küldik el az általuk detektált, objektumokat riasztásokat és gyanús eseteket.

RealTime kliens: A felhasználó itt kap átfogó információt a SpotNZoom unitoktól. Ezen a felületen jelennek meg a kamera stream-ek, a detektált és a már beazonosított objektumok és a riasztások.

Az alkalmazás segítségével megismerheti a rendszer objektum detektálásának képességeit. Egy tetszőlegesen kiválasztott videót feldolgozva, élőben láthatja, ahogy detektál, azonosít és nyomon követ a rendszer a képen látható objektumokat.

A kutatás eredményeként egy ingyenes szoftver változatot (engine) is elérhető tettünk, ami 1 kamera feldolgozására képes és kimenetként osztályozza a képen megjelenő objektumokat, valamit nyomon követi azokat.

Letöltés